Donirane vakcine ipak nisu "lažne"

Nakon tvrdnji pojedinih bosanskohercegovačkih medija da su vakcine koje je donirala Srbija "lažne", oglasila sa i Agencija za lekove Bosne i Hercegovine.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.03.2021.

13:38

Donirane vakcine ipak nisu
Foto: EPA/ Marko Ðokoviæ

Ona je danas saopštila da su vakcine Astrazeneke proizvedene u Indiji iste kao i one u Evropskoj uniji.

Građani Srbije i predsednik Aleksandar Vučić donirali su danas Federaciji BiH 5.000, odnosno 10.000 doza vakcina Astrazeneke, a ministarka spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisera Turković je zatražila da te vakcine, proizvedene u Indiji, budu dodatno proverene, uz tvrdnje da je reč o cepivima za siromašne, koje je i BiH mogla sama da nabavi.

Pomoćnik direktora za kontrolu lekova u Agenciji za lekove BiH Alija Uzunović je rekao da se formalna provera i davanje odobrenja za upotrebu vakcina u BiH može završiti do kraja ove sedmice.

"Situacija zahteva hitnost i tako ćemo i postupati. Uzorak vakcine je stigao i radimo već na ovom predmetu. Nedostaje nam neka dokumentacija, ali sve će biti završeno u što kraćem vremenu", pojasnio je Uzunović.

Srpski član Predsedništva BiH oštro je kritikovao izjavu Turkovićeve, uz ocenu da je "nepotrebna i glupa" i da ne doprinosi poboljšanju odnosa u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: