"Korone se nećemo osloboditi do kraja godine"

Svetska zdravstvena organizacija (SZO)upozorila je da je nerealno razmišljanje da će se svet osloboditi kovida-19 do kraja ove godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.03.2021.

23:32

Shutterstock/Tong_stocker

Direktor SZO za vanredne situacije Majk Rajan rekao je da bi, međutim, tragičnost korona-krize mogla da se izbegne smanjivanjem broja hospitalizovanih i preminulih, prenosi ''Gardijan''.

On je dodao da je virus i dalje taj koji ima kontrolu, posebno s obzirom na porast broja novozaraženih prošle nedelje, nakon šest uzastopnih nedelja pada brojki.

"Bio bi vrlo preuranjeno i nerealno misliti da ćemo se do kraja godine osloboditi virusa, ali ako budemo pametni možemo da završimo sa hospitalizacijama, smrtima i tragedijom u vezi sa pandemijom", rekao je Rajan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: