Pašinjan spreman na izbore, ali ima uslove

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan izjavio je danas da je spreman da raspiše vanredne parlamentarne izbore, ako opozicija pristane na određene uslove.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.03.2021.

17:25

Pašinjan spreman na izbore, ali ima uslove
Foto: EPA-EFE/ARMENIAN GOVERNMENT PRESS OFFICE

Pašinjan je predložio i održavanje referenduma o usvajanju novog Ustava u oktobru ove godine, prenosi Rojters pozivajući se na agenciju RIA.

Jermenski premijer suočava se sa protestima i političkom krizom pošto je vojska zatražila da podnese ostavku, što je Pašinjan nazvao pokušajem puča.

Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan odbio je nedavno da smeni načelnika generalštaba jermenske vojske Onika Gasparjana koga je prethodno razrešio dužnosti premijer Pašinjan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: