Šta je Makron poručio Francuzima - kad će popustiti?

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je danas sunarodnike da "izdrže" još "četiri do šest nedelja" pre no što budu mogle da se ublaže neke mere.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.03.2021.

13:46

Šta je Makron poručio Francuzima - kad će popustiti?
Tanjug/AP Photo/Thibault Camus, pool

Pokazatelji ukazuju da zaraza raste u Francuskoj, te bi uskoro mogle da se uvedu i nove restriktivne mere u oblastima velikih gradova, o čemu se upravo razgovara. Moguće je opšte zaključavanje tokom vikenda, što je već u Nici i Dankerku.

Vlasti nastoje da pojačaju kampanju vakcinacije, posebno najosetljivijih osoba i negovatelja, da bi pokušale da smanje pritisak na bolnice.

Premijer Žan Kasteks rekao je danas da će do kraja marta biti vakcinisane dve trećine starijih od 75 godina, a da bi do sredine maja vakcina protiv kovida 19 mogla da bude ponuđena i svima starijima od 50 godina.

Da bi mogle da se otvore ustanove kulture i restorani, francuski predsednik ove nedelje treba da s vladom razgovara o uvođenju "sanitarne propusnice", ali koja neće biti "vakcinski pasoš".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: