Tramp, Tramp i Tramp VIDEO/FOTO

Doskorašnji američki predsednik Donald Tramp u fokusu je večerašnje godišnje konferencije njegove Republikanske stranke.

Izvor: Beta

Nedelja, 28.02.2021.

21:08

Tramp, Tramp i Tramp VIDEO/FOTO
Foto: Tanjug/AP Photo/John Raoux

Glavno pitanje na Konferenciji konzervativne političke akcije (CPAC) biće da li Republikanska stranka ostaje uz doskorašnjeg šefa Bele kuće, navodi Glas Amerike.

Tramp će se večeras obratiti okupljenima, što će biti njegov prvi javni nastup otkako ga je 20. januara na mestu predsednika SAD zamenio demokrata Džozef Bajden.

Trampovi saradnici su rekli da će njegov govor biti fokusiran na budućnost Republikanske partije i konzervativnog pokreta i "katastrofalnu imigracionu politiku" predsednika Bajdena.
Foto: Tanjug/AP Photo/John Raoux
CPAC je jedno od najvažnijih godišnjih okupljanja konzervativaca, a biće održano u trenutku kada se odlučuje o smeru kretanja Republikanske stranke. Neizvesno je da li će se partija distancirati od Trampa ili ostati uz njega.

Tramp je nagovestio da nije završio političku karijeru, ne otkrivajući kako želi da je nastavi, a njegov rejting je i dalje dobar. Prema istraživanju Galupa, podržava ga 94 odsto republikanaca.
Foto: Tanjug/AP Photo/John Raoux
Ipak, podele unutar stanke su postale vidljivije sredinom februara, kada je sedam republikanskih senatora glasalo o opozivu Trampa, po optužbi da je podsticao na pobunu pristalice koje su 6. januara upale u Kongres SAD.

Tramp je oštro kritikovao te senatore, kao i deset republikanaca iz Predstavničkog doma koji su takođe glasali za njegov opoziv.
Foto: Tanjug/AP Photo/John Raoux
Kritike su u poslednje vreme usmerene na lidera republikanaca u Senatu Miča Mekonela. Iako je Mekonel glasao da Tramp bude oslobođen, on je posle glasanja rekao da je bivši predsednik "praktično i moralno odgovoran za podstrekivanje nereda i opsadu Kongresa".

Iako su neki nezadovoljni Trampom, on i dalje ima podršku mnogih republikanaca, zvaničnika saveznih država i lokalnih vlasti.
Foto: Tanjug/AP Photo/John Raoux
CPAC je osnovana 1973. godine i pomogla je Trampu da počne političku karijeru 2011. godine.

Predsedavajući CPAC Met Šlap, blizak Trampov saradnik, pobrinuo se da na večerašnjem skupu u Orlandu govore oni koji podržavaju bivšeg američkog predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: