Erdogan ima poruku za Kurtija

Najvažnije čestitke koje je predsednik Samoopredeljenja Albin Kurti primio nakon pobede na izborima 14. februara bile su od Netanjahua i Erdogana.

Izvor: Tanjug

Subota, 27.02.2021.

22:03

Erdogan ima poruku za Kurtija
EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE

I, dok je s jedne strane Netanijahu čestitao Kurtiju uz poziv da u Izraelu prisustvuje otvatanju ambasade tzv. Kosova u Jerusalimu, s druge strane je predsednik Turske naglasio da pozdravlja stavove stranke koju predvodi Kurti o tome da će razmotriti odluku o osnivanju ambasade u Jerusalimu.

Erdogan je u svom pismu čestitke zbog ubedljive pobede na izborima rekao Kurtiju da bi izbegavanje takvog koraka bilo korisno, piše ''Gazeta''.

Zvaničnici Samoopredeljenja najavili su da će razmotriti odluku Prištine o osnivanju ambasade u Jerusalimu i zbog zahteva EU na putu integracija, izjavio je Glauk Konjufca iz tog pokreta.

Istovremeno, Haki Abazi iz Samoopredeljenja savetuje Kurtija da bi trebalo rešiti problem koji je nepotrebno stvorila prethodna vlada i sa Briselom i Izraelom se dogovoriti oko pitanja otvaranja ambasade u Jerusalimu.

Prištinski list podseća i da je EU oštro kritikovala odluku Prištine o otvaranju ambasade u Jerusalimu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: