Zaharova: SAD nisu svetionik demokratije

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova kaže da su SAD izgubile moralno pravo da drže lekcije drugim zemljama o poštovanju prava.

Izvor: Tanjug

Petak, 26.02.2021.

12:56

Zaharova: SAD nisu svetionik demokratije
EPA-EFE/ MAXIM SHIPENKOV

Kako navodi, SAD su kršile prava sopstvenih građana.

Kako je dodala, sve se to dešava u zemlji koja je navikla da se predstavlja kao globalni svetionik demokratije i poziva sve druge da imaju humani pristup onome što nazivaju mirni protesti, prenosi TASS.

"SAD nisu svetionik demokratije, one su sidro demokratije. Nova američka administracija treba pre svega da pažljivo sasluša svoje građane i da ne vodi lov na veštice kod kuće a da onda hipotetički spekuliše o ljudskim pravima u drugim zemljama", rekla je Zaharova.

U trenutnoj situaciji je, smatra ona, naročito očigledno da Vašington nema moralnih razloga za beskonačne propovedi drugima o ljudskim pravima i slobodama. Zaharova je dodala da su američke vlasti okarakterisale učesnike napada na Kongres 6. januara kao "domaće teroriste".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: