Stiže Lajčak - prvo u Prištinu, pa u Beograd

Specijalni predstavnik EU a dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boraviće u Prištini od 1. do 3. marta, a potom sledi poseta Beogradu 3. i 4. marta.

Izvor: RTS

Petak, 26.02.2021.

09:32

Stiže Lajčak - prvo u Prištinu, pa u Beograd
EPA-EFE Andrej Cukic

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga pitanja na Zapadnom Balkanu, Miroslav Lajčak, posetiće region u prvoj nedelji marta, saopšteno je iz sedišta kancelarije EU u Prištini.

Nakon toga, Lajčak će posetiti Crnu Goru 4. i 5. marta.

Lajčak planira da se sastane sa političkim liderima svih partnera sa Zapadnog Balkana, kao i sa predstavnicima EU na terenu.

Poslednji susret zvaničnika Kosova i Srbije bio je početkom septembra prošle godine, a planirani razgovor za kraj septembra odložen je "zbog koronavirusa."

Ranije su mediji preneli da bi Lajčak mogao u Srbiju da donese Srbiji non pejper sa ultimatumom o priznanju nezavisosti tzv. Kosova, ali je to iz EU demantovano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: