Optužnica protiv policajaca zbog govora mržnje; Delio fotografije Hitlera i posedovao oružje i eksploziv

Nemački tužioci izjavili su da su podigli optužnice za pobunu i govor mržnje protiv policijskog komesara.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2021.

15:47

Optužnica protiv policajaca zbog govora mržnje; Delio fotografije Hitlera i posedovao oružje i eksploziv
Ilustracija: Depositphotos/Chalabala

On je osumnjičen da je delio fotografije Adolfa Hitlera i slike na kojima se vidi neprijateljstvo prema muslimanima i posedovanje ilegalnog oružja i eksploziva.

Osumnjičeni (46), koji je radio u policijskom sedištu u Vajsbadenu, delio je fotografije nacističkog lidera koji je izvodio nacistički pozdrav sa još 30 lica, uključujući i policajce, na Vocapu, naveli su tužioci, preneo je Rojters.

Nemačka policija i bezbednosne agencije suočavaju se sa optužbama da ne čine dovoljno da bi iskorenili potencijalno nasilne nacionaliste u svojim redovima.

Domaća obaveštajna agencija navela je u prošlogodišnjem izveštaju da manje od jedan odsto pripadnika nemačke policije, bezbednosnih agencija i vojnog osoblja ima krajnje desničarske stavove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: