Ruski recept: U Gruziji protest zbog hapšenja opozicionara

Nekoliko stotina ljudi okupilo se u Gruziji ispred zatvora u kojem se nalazi lider opozicione stranke Jedinstveni nacionalni pokret (MNU) Nika Melija.

Izvor: Beta

Sreda, 24.02.2021.

20:11

Ruski recept: U Gruziji protest zbog hapšenja opozicionara
EPA/ZURAB KURTSIKIDZE

Gruzijska policija uhapsila je u utorak Meliju u nasilnom upadu u sedište njegove stranke. Policija je koristila suzavac da bi rasterala nekoliko desetina pristalica Melije ispred sedišta stranke.

Potom je nekoliko hiljada pristalica opozicije protestovalo u Tbilisiju. Demonstranti su zatražili oslobađanje Melije i prevremene izbore.

Opozicionar Nika Melija, lider MNU, stranke koju je u egzilu osnovao bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili, optužen je za organizovanje "masovnog nasilja" 2019.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: