Hrvatska: Skoro duplo

U Hrvatskoj registrovano gotovo dva puta više novozaraženih koronavirusom u odnosu na prethodni dan.

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.02.2021.

11:40

Hrvatska: Skoro duplo
Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak kaže da je u prva tri dana ove sedmice zabeležn porast broja novozaraženih za 30 odsto u odnosu na prva tri dana prethodne sedmice.

Prema podacima Nacionalnog štaba civilne zaštite u Hrvatskoj je u poslednja 24 sata zabeleženo 688 novozaraženih, broj aktivnih slučajeva je danas 2.679, dok je 15 pacijenata preminulo.

Capak je na konferenciji za novinare rekao da je po incidenci Hrvatska i dalje bolja od Finske i Danske, dok je Češka najgora od svih držva EU.

Po smrtnosti je Hrvatska i dalje na 19. mestu među državama EU, rekao je Capak.

Prema njegovim rečima, od početka vakcinacije prijavljeno je gotovo 1.000 sumnji na nuspojave i dodao da studije pokazuju da je efikasnost vakcina već nakon prve doze dosta visoka.

"Preporučićemo stoga da se nakon vakcinacije AstraZenekom druga doza daje nakon 12 sedmica, Fajzerom nakon 42 dana ili šest sedmica", rekao je Capak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: