"A šta ste radili u subotu i nedelju?" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o podmlađivanju kadra u SNS, kao i o pripremama za predstojeće izbore.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2021.

18:26

EPA/ANDREJ CUKIC

"Dogovor je da više mladih, kao što smo na sve televizijske duele poslali mlade devojke i momke koji su proizašli iz naše škole, da pokažemo da su puni poštovanja prema političkim protivnicima i da ih pobede argumentima", kaže Vučić.

Najavio je sazivanje skupštine stranke.

"Dogovoreno je da, kada epidemiološke mere dozvole, održimo sednicu Glavnog odbora u maju ili aprilu i da zakažemo skupštinu za septembar, što će biti početak priprema za predstojeće parlamentarne, predsedničke i beogradske izbore", kaže Vučić.

Na sednici predsedništva govorilo se i o lokalnim izborima u Preševu, Zaječaru i Kosjeriću.

"Razgovarali smo i o lokalnim izborima u Kosjeriću, Zaječaru i Preševu. Cilj je da Srpska lista u Preševu, ne pređe cenzus, nego da pokušamo da izborimo za dva mandata. Bilo je nekih koji su hteli da idu samostalno, ali to iz Beograda, svi iz Preševa su hteli da idu zajedno", smatra Vučić.

Vučić je najavio i kadrovske rezove u stranci.

"Rekao sam pre 5-6 godina da će deo nas ostaviti mesto, kada vidi da je vreme, nekom drugom kada vidim da se deo nas ponašao jednako bahato kao vlast Đilasa, Jeremića i ostalih. Jedan deo ljudi se tako ponaša, srećom, ne većina. Moraćemo da pravimo rezove. Zato je Skupština stranke, kada ćemo izaći sa dodatnim programom. Biće i značajno kadrovsko mešanje karata i podmlađivanja", najavio je.

"Pitao sam ljude - šta ste radili u subotu i nedelju – jeste li pozvali ljude da pitate koje probleme imaju? Ja dnevno odgovorim na više od 100 poruka. Navodi da ih je pitao koji su događaj imali. Kao da su svi na godišnji otišli, komentarisao je on. Nije me sramota da to kažem, ali nemoguće da od 20 ministara nijedan ne radi ništa za vikend", dodao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: