Knjiga za Džoa, ali o Srebrenici. Predata lično FOTO

Predsedniku SAD Džou Bajdenu uručena je knjiga o genocidu u Srebrenici, objavili su njeni autori Hasan Hasanović i profesorka iz SAD An Petrila.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2021.

11:21

Knjiga za Džoa, ali o Srebrenici. Predata lično FOTO
EPA-EFE Fehim Demir

"Ponosni smo što možemo objaviti da je potpisani primerak naše knjige 'Glasovi iz Srebrenice: Narativi preživelih bosanskog genocida' ručno dostavljen Beloj kući i uručen predsedniku Sjedinjenih Država Džou Badenu", objavili su autori.

Dodali su da je ovo mala zahvala za sve što je Biden učinio za BiH.

"Uz potresne lične narative preživelih, ova knjiga pruža svedočenja očevidaca bosanskog genocida, otkrivajući priče o pojedinačnim traumama, gubicima i otpornosti", navodi se, između ostalog, u kratkom opisu ove knjige na platformi Amazon, preneo je sarajevski portal Klix.ba.

Knjiga, koja je dokument o genocidu, izdata je prošle godine u SAD, a njen sadržaj, kako dalje piše taj portal, čine svedočenja osoba koje su preživele streljanje u julu 1995. godine na različitim stratištima, svedočenja osoba koje su preživele Marš smrti i svedočenja majki koje su izgubile svoje najmilije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: