Sava Janjić: Ovo su neljudi

Iguman Visokih Dečana, otac Sava Janjić oštro reagovao nakon prebijanja osamnaestogodišnjeg sina srpskog političara sa Kosova Nenada Rašića.

Izvor: FoNet

Utorak, 23.02.2021.

10:30

Sava Janjić: Ovo su neljudi
Ilustracija/Yarr65/Depositphotos

"Dete je prebijano metalnim šipkama, bokserima, izbijeni su mu zubi, unakaženo lice, sve usred bela dana pred masom ljudi od kojih mu niko nije pomogao, bedno i sramno", poručio je Sava Janjić posle prebijanja Nikole Rašića u ponedeljak u dvorištu gimnazije u Lapljem selu, dodajući da su to "neljudi".

On je naveo da je to toliko strašno i sramno da dobro treba da svi da se zapitaju ko manipuliše mladim ljudima, ko premlaćuje neistomišljenike i da li treba opet nekog Olivera neko ponovo da likvidira.

On je pozvao da se svi vrate razumu, "Bogu, onome što nas naš vladika i Crkva uče".

Nikolu Rašića je u dvorištu škole pretukla grupa od 30 mladića, nakon časova u Gimnaziji u Lapljem selu. Dečaku su razbijeni zubi, zadobio je povrede lica i glave, a prema rečima njegovog oca, napadači su imali "bokser, nož i čekić".

Uhapšeno je osam lica, određen im je pritvor od 48 sati, a u medijima se potom pojavio snimak navodne tuče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: