"Čak i da je Ajnštajn ministar - Kosovo ne može da napreduje"

Univerzitetski profesor Bljerim Ljatifi rekao je da problem spoljne politike Kosova nije u pojedincima nego u timu koji bi trebalo da vodi diplomatiju.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2021.

08:12

Ilustracija: K.O.Photography/ Shutterstock

"Možete uzeti Ajnštajna za ministra spoljnih poslova ili bilo kog drugog genija po vašem izboru, ali problem je u tome što vam objektivni odnos snaga, objektivna konjuktura međunarodnih snaga onemogućava napredak", rekao je Ljatifi.

On je istakao da Evropska unija formalno ne priznaje Kosovo kao državu jer pet zemalja članica EU "nastavlja da podržava stav Srbije“.

"Donika Gervala ili 200 takvih da je na čelu Ministarstva spoljnih poslova neće promeniti ništa ako ne znaš kako da igraš utakmicu Vašington-Brisel-Priština-Beograd. Spoljna politika se gradi sa timom“, rekao je Ljatifi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: