Demokrate već proganjaju mrtvog Trampa

Demokrate nisu uspele da opozovu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa jer nisu imale većinu u Senatu.

Izvor: Sputnjik

Subota, 20.02.2021.

17:29

Demokrate već proganjaju mrtvog Trampa
EPA/AL DRAGO / POOL

Međutim, oni su rešili da mu se osvete bar kada se preseli na "onaj svet".

Demokrate su podnele Predstavničkom domu predlog kojim se zabranjuje da Tramp bude sahranjen na vojnom groblju Arlington, iako on nije služio vojsku i nema pravo na takvu sahranu.

Iako se u predlogu odluke Tramp ne pominje po imenu, jasno je da se odnosi na njega. Tim predlogom zabranjuju se sahrane na Arlingtonu predsednicima protiv kojih je Predstavnički dom dva puta usvojio impičment. A Tramp jedini ispunjava taj kriterijum.

Akt pod nazivom „Bez slave za mržnju“ podnela je kongresmenka demokrata Linda Sančez iz Kalifornije, zajedno sa svojih 13 partijskih kolega.

Prema tom predlogu, ne samo da predsednici koji su dva puta opozvani u Predstavničkom domu ne mogu da budu sahranjeni, već na Arlingtonu ne može da bude postavljena ni urna sa njihovim prahom.

Osim kada je u pitanju sahrana, ovaj predlog donosi i zabranu za finansiranje bilo kakvog simbola, statue ili spomenika u čast predsednika koji je dva puta prošao impičment.

Takođe, zabranjuje se i imenovanje federalnih zgrada i objekata po takvom predsedniku, pa i finansiranje takvog imenovanja na bilo kom nivou.

Ukoliko ovaj predlog bude usvojen, Donald Tramp bi ostao i bez drugih privilegija, osim obezbeđenja tajne službe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: