Mediji: Ako Priština krene, pet zemalja je spremno

Srbija ima čvrste garancije pet zemalja da su spremne da povuku priznanje nezavisnosti Kosova, pišu beogradski mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.02.2021.

08:53

Mediji: Ako Priština krene, pet zemalja je spremno
EPA-EFE Kushtrim Ternava

Ukoliko Priština bude prekršila sporazum po kom treba da se uzdržava od kandidatura za prijem u međunarodne organizacije, Beograd će od tih država zatražiti da aktiviraju proces povlačenja priznanja, prenele su Večernje novosti pozivajući se na izvore u Vladi Srbije.

List je podsetio da su se Vašingtonskim sporazumom iz septembra prošle godine Beograd i Priština obavezali na jednogodišnji moratorijum na kampanju za povlačenje priznanja, odnosno na podnošenje zahteva za prijem u neku od međunarodnih organizacija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da "ima informacije" da Albanci hoće da učlane Kosovo u Konferenciju međunarodnih sudova, navodeći da će u slučaju da se to desi, Srbija biti "primorana da na to odgovori onako kako to ozbiljna i odgovorna država čini".

"A odgovor im se nimalo neće dopasti. Ne verujem da će se radovati novim povlačenjima priznanja, a ja sada mogu da im kažem da će ih biti", kazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: