"Nećemo dozvoliti korišćenje izraza 'Šiptari, ako treba ići ćemo do Strazbura"

Albanski poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi kaže da se upotrebom uvredljivog jezika u Srbiju vraća period Rankovića kada je izraz "Šiptari“ bio dozvoljen.

Izvor: Kosovo online

Sreda, 10.02.2021.

09:17

Screenshot/TV B92

Kamberi je rekao da se srpski ministar Aleksandar Vulin nije odrekao upotrebe izraza "Šiptari" ni nakon tužbe, a prema Kamberiju, zabrinjavajuće je što nisu reagovale ni strane ambasade u Srbiji, ni zvaničnici Evropske unije, preneo je portal Kosovo online pisanje prištinske Kohe.

"Nisu preduzete nikakve mere da se upozore srpske vlasti da zaustave takvu praksu. Praktično se vraćamo na period Rankovića. Takva je terminologija legalizovana", rekao je Kamberi.

Albanski poslanik rekao je da se takva terminologija u prošlosti koristila protiv Albanaca, kako bi se predstavili kao inferiorna nacija.

Kamberi je rekao je da se na tome neće zaustaviti i da će se žaliti Apelacionom sudu na odluku prvostepenog suda.

"Ne možemo očekivati ​​da će drugostepeni sud u ovom slučaju doneti drugačiju odluku u odnosu na prvostepenu. Nacionalno veće može izneti tužbu pred sudom u Strazburu. To su neophodne faze koje moramo preći“, rekao je Kamberi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: