Mećava na auto-putu Beograd - Niš; stotine kuća bez struje, evakuisane tri osobe

Snežne padavine ponovo su napravile kolaps u opštini Priboj.

Izvor: RTS

Sreda, 27.01.2021.

11:38

Mećava na auto-putu Beograd - Niš; stotine kuća bez struje, evakuisane tri osobe
Foto: RINA

Zbog kvara na dalekovodima bez električne energije je ostalo oko 1200 potrošača u selima Bučje, Batkovići, Kratovo, Krajčinovići.

"Uvek ista priča, čim krene da pada sneg struje nema, na kratko dođe pa ponovo nestaje. Situacija je jako teška jer celu zimu ne možemo da funkcionišemo normalno. Kućni aparati nam se kvare, kao i hrana po zamrzivačima“, kaže za RINU jedan od meštana sela Bučje.

Ekipe EPS-a su na terenu i rade na saniranju kvarova, pa se očekuje da meštani sela tokom dana dobiju struju.

Inače, zbog konstantnog problema sa električnim snabdevanjem Pribojci su pre nepunih mesec dana protestvovali ispred zgrade EPS-a u toj opštini, sa molbom da se konačno nađe dugoročno rešenje.

Na jugu evakuisane tri osobe

Nove snežne padavine dodatno su otežale situaciju na jugu Srbije. Posebno je teško u opštini Crna Trava gde su u prekidu putni pravci od Predejana ka ovom mestu i od Sastav Reke ka graničnom prelazu Strazimirovci sa Bugarskom. Noćas su evakuisane tri osobe iz zavejanih automobila.

Kako je za RTS-u rekao Slavoljub Blagojević, predsednik opštine Crna Trava, neprohodni su svi lokalni putevi koji se čiste prema prioritetu.

Više od polovine opštine je bez struje, sva sela ka Vlasinskom jezeru. Na terenu su četiri ekipe "Elektrodistribucije", a u prekidu je i telefonija.

Ekipe Sektora za vanrednu situaciju noćas su evakuisale tri osobe iz zavejanih automobila, potvrdio je za RTS Miloš Ćirić, načelnik Jablaničkog okruga.

Snežne padavine otežavaju posao i monterima u opštini Medveđa, gde 14 ekipa otklanja kvarove, od kojih su 11 iz svih krajeva Srbije.

Bez električne energije već osamnaesti dan više je od stotinu domaćinstava u dvadesetak sela. Njima su obezbeđeni agregati.

Struje dvadeset dana nema ni u četiri najudaljenija leskovačka sela iznad vodosistema Barje, a proteklog vikenda od grada su dobili pakete pomoći, agregate i naftu.

U Kuršumliji ne pamte ovolike kvarove

Gradonačelnik Kuršumlije Radoljub Vidić ističe za Tanjug da se na području Kuršumlije ne pamte nevremena praćena snegom i ledom koja su učinila da 15 dana gotovo 20 sela bude bez struje.

"Pokidane su linije, oboreni stubovi, trafostanice, ali se radi. Pušteno je dosta toga, u selima je teška situacija i još oko 300 kuća od prvobitnih 800 i dalje nema struju", naveo je Vidić.

Dodatan problem, kako kaže, predstavlja činjenica da je sneg i tokom jučerašnjeg dana padao.

"Teški su tereni, nekih 30 centimetara je napadao. Ekipe su prisutne, imamo pomoć ekipa i iz Niša i okolnih gradova. Tamo gde je potrebno obezbeđujemo agregate", rekao je Vidić.

Mećava na putu

Deonica autoputa Beograd - Niš, kroz Pomoravlje, iza 12 sati, bila je u jakoj snežnoj vejavici i magli, uz saobracaj srednjeg intenziteta.

Kolovozne trake su čiste ali je na njima mnogo vode.

U snežnom "haosu" oko tri sat bile su i ostale ragionalne i lokalne saobraćajnice u Jagodini i Pomoravlju.

U saobraćajnoj policiji Policijske uprave u Jagodini, apeluju na vozače da "poštuju saobraćajne propise, jer kako ističu, na taj način, čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: