EU preti Venecueli

Evropska unija (EU) zapretila je danas novim sankcijama vlastima u Venecueli ako ne osiguraju bezbednost predstavnicima opozicije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.01.2021.

19:54

EU preti Venecueli
Depositphotos/jorisvo

Oni dodaju da je na parlamentarnim izborima održanim 6. decembra "propuštena prilika za unapređenje demokratije".

"S obzirom na pogoršanje stanja ljudskih prava, vladavine prava i demokratije u Venecueli, EU je spremna da usvoji dodatne ciljane mere protiv onih koji ugrožavaju demokratiju, vladavinu prava i ozbiljno krše ljudska prava", navodi se u saopštenju šefova diplomatija EU koji su danas u Briselu održali prvi fizički sastanak od početka godine.
Ministri su dodali da je na parlamentarnim izborima "propuštena prilika za unapređenje demokratije" u Venecueli.

"Jedini izlaz iz krize u Venecueli predstavlja brzi nastavak političkih pregovora i hitno uspostavljanje dijaloga" za organizovanje novih parlamentarnih i predsedničkih izbora koji će biti "verodostojni i transparentni".

EU je pozvala i na neposredno i bezuslovno puštanje na slobodu svih političkih zatvorenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: