"Beograd nastavlja da se meša u izborni proces"

Milo Ðukanović optužio je zvanični Beograd da, kako kaže, nastavlja sa praksom svog mešanja u politički i demokratski život i izborne procese u toj državi.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.01.2021.

13:39

FOTO: Profimedia

"Nema nikakve sumnje da je Beograd bio vrlo involviran u parlamentarne izbore u Crnoj Gori. I neposredno, i posredno uz funkcionalizovanje Srpske pravoslavne crkve. Dakle, iz usta njihovih javnih ličnosti smo više puta čuli izrazitu zainteresovanost za izborni ishod u Nikšiću i za popis stanovništva u Crnoj Gori", rekao je Ðukanović.

Ðukanović je u intervjuu agenciji MINA otužio i Demokratski front, koji je deo vladajuće većine, da "potpuno neskriveno", čak, kako je kazao, ponosno deluje u interesu druge države, koja želi da poništi crnogorski nacionalni i kulturni identitet.

Prema njegovim rečma, aktuelna vlada ne bi trebalo da ima podršku 41 poslanika i da najžešće kritike i ultimatume dobija od koalicije koja unutar vladajuće većine ima dve trećine, odnosno 27 poslanika.

"To je Demokratski front (DF) koji potpuno neskriveno, rekao bih čak ponosno, deluje u ime interesa druge države. One države koja otvoreno želi da poništi crnogorski državni, nacionalni i kulturni identitet", precizirao je Ðukanović.

Misli da će vrlo brzo vlada morati da se opredeli da će slediti kurs, kako je naveo, "primitivnog nacionalizma koji diktira DF", ili ono što je potpisala i ići daljim putem evropeizacije Crne Gore.

Govoreći o aktuelnoj vlasti, on je rekao da ne očekuje da ovakva vladajuća koalicija može biti ozbiljna podrška vladi tokom četvorogodišnjeg perioda.

"Dakle, verujem da će se Crna Gora suočiti sa potrebom prevremenih parlamentarnih izbora", rekao je Ðukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: