Ruski diplomata "persona non grata" u Albaniji zbog kršenja mera protiv koronavirusa

Albanija je juče proterala ruskog diplomatu Alekseja Krivošejeva zbog navodnog nepoštovanja mera protiv širenja koronavirusa.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.01.2021.

09:11

Ruski diplomata
Ilustracija: Depositphotos/ HStocs

U izjavi albanskog ministarstva spoljnih poslova navodi se da je Krivošejev proglašen „personom non grata“, i traži od njega da napusti zemlju u roku od 72 sata, prenosi AP.

Ministarstvo je saopštilo da je od aprila prošle godine bilo neprekidnih kršenja mera od strane pomenutog diplomate.

Navodi se da su albanske vlasti prvo kontaktirale ambasadora, ali je diplomata i dalje uporno kršio ograničenja uvedena zbog pandemije.

„Ponovljeno osporavanje zaštitnih pravila i koraka za vreme pandemije, i zanemarivanje zabrinutosti albanskih državnih institucija u vezi s tim, više se ne može opravdati i tolerisati“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo nije dostavilo detalje o navodnim kršenjima, niti o položaju diplomate.

U Albaniji je na snazi noći policijski čas, obavezna upotreba maski u zatvorenom i na otvorenom i socijalno distanciranje.

“Nadamo se da će ova odluka...u ovako izazovnom trenutku za svet biti shvaćena sa ruske strane kao neophodan korak u zaštiti zdravlja i bezbednosti svih u Albaniji”, dodaje se u saopštenju ministarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: