Dmitrović: "Život često nije film"

Ministar za brigu o porodici i demografiji Dmitrović izjavio je da se ministarstvo aktivno uključilo u slučaj oduzimanja dece Đorđu Joksimoviću iz Kragujevca.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2021.

14:44

Dmitrović:
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC/ nr

Ratko Dmitrović izjavio je da će uraditi sve što može da ta deca rastu kao sva druga deca.

Kako je saopšteno, Dmitrović je kazao da sve što u tom slučaju preduzimaju nadležne institucije ima za cilj zbrinjavanje dece i da je sve "za njihovo dobro".

On je dodao da je o tom slučaju razgovarao sa direktorom Centra za socijalni rad u Kragujevcu Vladom Jovanovićem, i sa još nekoliko osoba "u potpunosti upoznatih s tim slučajem" uključujući ljude bliske Đorđu Joksimoviću.

Povodom slučaja i atmosfere koja je stvorena u javnosti posle emitovanja filma "Otac" na Radio-televiziji Srbije, Dmitrović je rekao da "film slika život" ali da "život često nije film".

"Slika koja je stvorena u javnosti, i dalje se stvara, kako neko ima zlu nameru da roditeljima iz obesti uzme decu, čak se spominje i usvajanje u inostranstvu, dokaz je potpunog nepoznavanja činjenica ili svesnog manipulisanja. Slučaj Joksimović je daleko od mozaika koji je o tome složen u javnosti. Ne treba niko nikoga da osuđuje i krivi, činjenice i istine moraju da se poštuju", ocenio je Dmitrović.

U saopštenju se navodi da je Joksimoviću odlukom Centra za socijalni rad, kasnije potvrđenom na nekoliko sudskih instanci, oduzeto roditeljsko pravo a odluka je da se deca presele na odgovarajuće mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: