Bajden prepušta Senatu pitanje Trampovog opoziva

Džo Bajden prepustiće Senatu odluku o tome kako će se nastaviti proces suđenja bivšem predsedniku Trampu, izjavila je portparol Bele kuće Džen Psaki.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2021.

14:16

Bajden prepušta Senatu pitanje Trampovog opoziva
Foto: Shutterstock/Stratos Brilakis

"Uvereni smo da Senat može da ispuni ustavnu dužnost dok istovremeno radi posao za američki narod. Predsednik Bajden će njima prepustiti mehanizme, vremenski okvir i ostale pojedinosti o tome kako će Kongres nastaviti proces opoziva", rekla je Psaki na brifingu za novinare u Beloj kući, prenosi Hina.

Predsedavajuća Predstavničkog doma Nenesi Pelosi još nije poslala tekst opoziva Senatu, a prema pravilima tog tela, suđenje bivšem predsedniku počeće dan nakon što odluka o opozivu bude primljena.

Bajden je ranije pozvao senatore da ne dopuste da suđenje Tampu uspori preostale aktivnosti u prvim danima njegovog mandata, kao što su glasanje o njegovoj administraciji i donošenje zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: