"Bajden je bio impresioniran Visokim Dečanima" FOTO

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić saopštio je da je počastvovan što je novi predsednik SAD ranije posetio taj manastir.

Izvor: B92

Sreda, 20.01.2021.

23:15

Ilustracija: EPA/ VALDRIN XHEMAJ

On je ocenio da je siguran da će nova administracija imati razumevanja sa pravoslavno nasleđe na Kosovu.

"Počastvovan sam što sam u manastiru Dečani dočekao novog američkog predsednika Džoa Bajdena, prvo kao senatora, a kasnije kao potpredsednika”, objavio je arhimandrit Sava na Tviteru.

Dodao je da je Bajden bio impresioniran manastirom.

"Siguran sam da će nova američka administracija imati razumevanja za srpsko pravoslavno nasleđe na Kosovu", poručio je ahimandrit Sava.

Novoizabrani predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden nakon polaganja zakletve danas je i zvanično preuzeo dužnost.

Čestitke Bajdenu stižu iz svih delova sveta, a nižu se poruke podrške novom šefu države.

Oči čitavog sveta zagledane su Vašington nakon upada u Kongres, zahteva za opoziv Trampa i Nacionalne garde, koja je preplavila ulice tog grada.

Koliko je opasno to što je zemlja koja važi za najveću svetsku silu u krizi, kako će se novoizabrani predsednik Džozef Bajden postaviti prema svetu i čemu u svemu tome mogu da se nadaju Balkan i Srbija?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: