"Situacija sa Navaljnim je unutrašnje pitanje Rusije"

Pritvaranje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog je unutrašnje pitanje Rusije, poručio je danas portparol Kremlja Dimitri Peskov

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.01.2021.

13:25

EPA-EFE/ YURI KOCHETKOV

Zato Moskva neće slušati ničije strane izjave po tom pitanju, rekao je Pesov komentarišući brojne pozive zapadnoevropskih zemalja da se Navaljni odmah pusti na slobodu.

Peskov je naglasio da u je slučaju Navaljnog reč o građaninu Rusije koji je prekršio zakon.

"Čuli smo za izjave iz stranih zemalja, ali u ovom slučaju nećemo ih uzimati u obzir, jer je to apsolutno unutrašnje pitane jedne države, niti planiramo da dajemo komentare. Mi i dalje želimo dobre odnose sa svima, nezavisno od slučaja jednog građanina", izjavio je Peskov, a preneo TAS S.

Peskov je istakao da saslušanje Navaljnog ne zahteva posebnu pažnju ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Ova situacija ne zahteva predsednikovu prisutnost. Prava svih građana Rusije su zagarantovana zakonima i ovom slučaju ćemo pristupiti kao svakom drugom", zaključio je Peskov.

Navaljni je u nedelju uhapšen u Moskvi nakon povratka iz Berlina zbog toga što je, kako su navele ruske vlasti, prekršio uslove zatvorske kazne koja mu je bila suspendovana jer se u Berlinu lečio, kako se pretpostavlja, od trovanja nervnim gasom "novičok".

On je optužio Kremlj da stoji iza napada, međutim, ruski visoki zvaničnici su to demantovali, a Navaljni se juče pojavio na saslušanju u sudu u gradu Himkiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: