Vučić: Haradinaj opasan čovek,"velika Albanija" pretnja svima

Haradinaj je opasan čovek, a "velika Albanija" bi bila pretnja svima, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.01.2021.

09:46

Vučić: Haradinaj opasan čovek,
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Vučić je to rekao povodom izjave Haradinaja o referendumu za ujedinjenje KiM s Albanijom, te istakao da će Srbija imati adekvatan odgovor na to.

Na pitanje novinara da prokomentariše tu najavu Haradinaja, Vučić je rekao da na pretnje ne treba uzvraćati pretnjama.

"Moj odgovor je - vi svoj posao radite, šta hoćete, a mi ćemo imati dobar i adekvatan odgovor, a građani ne treba da brinu", poručio je Vučić

Ističe da bi voleo da je čuo više rekacija i iz Vašingtong, Brisela i drugih centara moći u svetu.

Kako je rekao, ne daj Bože da je neko sa naše strane govorio o nekim drugim vrstama ujedinjenja na Balkanu...ne samo da bi nam uveli sankcije, kaže, već bi nas skoro i bombardovali.

Vučić je poručio da Srbija nije "plitak potok" da svako može da je preskače na taj način.

Ipak, napominje da je Haradinaj opasan čovek i ozbiljan političar koji pledira da postane novi predsednik tzv. Kosova i da bi u slučaju da bude izabran uz podršku Aljbina Kurtija, onda bi imali i kosovsku vladu i predsednika tzv. Kosova koji ze zalažu za ujedinjenje sa Albanijom.

Vučić dodaje da je to politička činjenica i da zato nije razumeo oduševljenje nekih ljudi u Beogradu takvom konstelacijom snaga u Prištini.

"To prihvatamo kao političku činjnicu i na nju ćemo uvek da reagujemo", dodao je Vučić.

Kaže da su ga i pored svega toga tužili na Kosovu kako im preti kada je rekao ranije da će biti iznenađeni reakcijom Srbije ako budu kršili Vašingtonski sporazum i tražili prijem u međunarodne organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: