Sručila se lavina na odmaralište na Kavkazu, ima poginulih

Dve osobe se vode kao nestale posle lavine u odmaralištu u ruskom regionu Dombaj, na Kavkazu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.01.2021.

23:42

Sručila se lavina na odmaralište na Kavkazu, ima poginulih
Foto: Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

U lavini je život izgubila jedna osoba, saopšteno je večeras iz ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

"Utvrđuje se gde se nalaze dve osobe", rekli su iz ruskog ministarstva agenciji Tas s i dodali da je na telefonsku liniju stiglo 29 telefonskih poziva.

Operacija traganja i spasavanja obustavljena zbog nepovoljnih vremenskih uslova - snežne padavine i vetar do 25 metara u sekundi, a ponovo će se pokrenuti nakon izlaska sunca, saopštilo je ministarstvo.

Prema Ministarstvu za vanredne situacije, lavina se obrušila na skijašku stazu i zatrpala dve prikolice na mestu za iznajmljivanje skijaške opreme, a oštećen je i kafić.

Predsednik Saveza alpskog skijanja i snouborda "Dombaj", Hadži-Murat Maršankulov, poginuo je u lavini, rekao je za Tas s njegov sin Šamil.

Spasilačke službe pretodno su saopštile da je šest osoba uspelo da se oslobodi iz snega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: