Još ima šanse za Kontea

Italijanskom premijeru Đuzepeu Konteu danas je u donjem domu parlamenta izglasano poverenje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2021.

23:23

Još ima šanse za Kontea
Foto: Tanjug/Roberto Monaldo/Lapresse via AP

Nakon što je mlađi partner napustio vladajuću koaliciju, ali će morati da se za manje od 24 sata suoči sa znatno neizvesnijim glasanjem o poverenju u gornjem domu skupštine.

Posle njegovog apela opoziciji i nezavisnim poslanicima da ga podrže pošto je prošle nedelje stranka bivšeg premijera Matea Rencija, Italia Viva napustila koaliciju, Konteovoj Vladi je izglasano poverenje tokom glasanja u Domu poslanika - donjem domu parlamenta sa 321 glasova za i 259 protiv.

Konte će se sutra suočiti sa oštrijim testom u gornjem domu parlamenta - Senatu Republike, gde je Vlada imala samo malu većinu čak i kada je Italia Viva još bila deo koalicije, navode agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: