Tri meseca živeo na aerodromu; "Nije smeo da ode kući zbog koronavirusa"

Čovek koji se previše plaši da leti zbog pandemije živeo je neotkriven u sigurnom području međunarodnog aerodroma u Čikagu tri meseca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2021.

20:22

Tri meseca živeo na aerodromu;
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

Kako prenosi BBC, Aditja Sing (36) uhapšen je u subotu nakon što mu je osoblje avio-kompanije zatražilo da pokaže ličnu kartu.

On je pokazao na značku, ali ona je navodno pripadala operativnom menadžeru koji je prijavio njen nestanak u oktobru.

Policija kaže da je Sing 19. oktobra stigao letom iz Los Anđelesa do međunarodnog aerodroma O'Hare.

Navodno je na aerodromu pronašao značku osoblja i "plašio se da ode kući zbog kovida", rekla je pomoćnica državnog tužioca Ketlin Hagerti, prenosi Čikago tribjun.

Uspeo je da živi od podataka drugih putnika, rekao je sudiji u slučaju.

Okružni sudija Suzana Ortiz, izrazila je iznenađenje okolnostima slučaja.

"Dakle, ako vas dobro razumem, kažete mi da je neovlašćena osoba, koja nije zaposlena navodno živela u sigurnom delu aerodromskog terminala O'Hare, od 19. oktobra 2020. do 16. januara 2021. i nije otkrivena? Pokušavam da vas razumem", rekla je tužiocu koji je izneo navode u nedelju.

Sing živi u predgrađu Los Anđelesa i nema kriminalni dosije, prema rečima pomoćnice javnog branioca. Nije jasno zašto je bio u Čikagu.

Optužen je za kriminalna dela u zaštićenom području aerodroma i krađu. Zabranjen mu je ulazak na aerodrom ako može da položi 1.000 dolara za kauciju.

"Sud smatra ove činjenice i okolnosti prilično šokantnim tokom navodnog vremenskog perioda koji se dogodio", rekao je sudija.

"Na osnovu potrebe da aerodromi budu apsolutno sigurni kako bi se ljudi osećali bezbedno za putovanje, smatram da ga te navodne radnje čine opasnošću za zajednicu", ocenio je on.

Odeljenje vazduhoplovstva iz Čikaga, koje nadgleda gradske aerodrome, kaže u izjavi: "Iako je ovaj incident i dalje pod istragom, uspeli smo da utvrdimo da ovaj gospodin nije predstavljao bezbednosni rizik za aerodrom ili za putujuću javnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: