Dmitrović pružio podršku Radulovićevoj: Herojski čin

Ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović saopštio je da pruža punu podršku glumici Mileni Radulović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2021.

13:59

Dmitrović pružio podršku Radulovićevoj: Herojski čin
Screenshot/TV B92

Dmitrovićevo saopštenje prenosimo u celosti:

"Puna podrška glumici Mileni Radulović u borbi koju, ipak, koliko god se mnogi od nas trudili da budemo uz nju, vodi sama. Njena odluka da izađe pred javnost i kaže šta joj se dogodilo, svesna svih mogućih reakcija, herojski je čin. Drama kroz koju prolazi, unutrašnji lomovi, predrasude na koje sigurno nailazi, komentari tipa 'Šta ti je to trebalo', samo dodatno podižu njen čin na nivo koji će, duboko verujem, srpsko društvo promeniti na bolje. Najveći domet onoga što je učinila Milena Radulović nije samo razobličavanje jedne vrste sekte, koja je godinama pred našim očima egzistirala u centru Beograda, a njen vođa bio cenjen i uvažavan u našem društvu, već ulivanje hrabrosti sigurno značajnom broju devojčica i žena koje ćutke, iza zaključanih vrata, trpe seksualno nasilje, da prijave one koji to nasilje čine. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, na čijem se čelu nalazim, uvek će biti na njihovoj strani i činiti sve što je u našoj moći da ih zaštitimo i odbranimo", poručio je ministar.

Podsetimo, Radulovićeva je iznela u javnost priču o seksualnom zlostavljanju kojem su bile izložene polaznice škole glume Miroslava Aleksića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: