Kon: Od početka govorim da je glavni neprijatelj virus; Skandalozan je taj naslov VIDEO

Epidemiolog Predrag Kon govorio je za Prvu televiziju o njegovim pogrešno prenetim izjavama i napadima koji su usledili nakon toga.

Izvor: B92

Subota, 16.01.2021.

11:15

Kon: Od početka govorim da je glavni neprijatelj virus; Skandalozan je taj naslov VIDEO
Printskrin/ Tv Prva

"Ono što treba reći da je taj intervju bio izvanredan, ja sam bio vrlo zadovoljan njime, ali onda se desilo da je izašao taj naslov", rekao je dr Kon gostujći u jutarnjem programu.

"Pitanje zašto imamo povećan broj umrlih lekara je jedno zaista ozbiljno pitanje i zahteva ozbiljan odgovor. Ja lično mislim da je to potpuno namerno urađeno. Nisam taj koji treba da demantuje nešto, već da kaže da je taj naslov zlonameran", naveo je epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

Kako je rekao, ako je neko pogrešno razumeo njegove reči, pa stavio taj naslov, to nije njegova odgovornost. Ističe da nakon ekstremnih reakcija, ipak mora da reaguje.

"Ja se stavljam u sukob sa kolegama. Rekao sam da ne treba gledati jednostrano i stvarno sve to treba ispitati. Postavlja se pitanje da li ja treba da ćutim ili treba da govorim. Ono što ja smatram skandaloznim je taj naslov. Reakcije koje su usledile na to su takve da ja mogu da budem očajan, ali su one nastale iz falsifikata, jer ja to nisam rekao", dalje objašnjava epidemiolog.

"Od početka govorim ljudima da je glavni neprijatelj virus i da treba da izbegavamo ovakve situacije. Te priče da ja ne znam kako izgledaju skafanderi, to je potpuni non sens. Ja sam epidemiolog, vodio sam tri epidemije do sada. Imam sertifikat SZO za te poslove", naglasio je dr Kon.

Opšrinije u video-materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: