Bivšem novosadskom policajcu ostavili bombu u zgradi

Ulica Ilije Birčanina u Novom Sadu bila je zatvorena nekoliko sati zbog sumnje da je postavljena bomba u ulaz zgrade gde živi policajac Dalibor Bogdanović,

Izvor: B92

Petak, 15.01.2021.

20:10

Bivšem novosadskom policajcu ostavili bombu u zgradi
Ilustracija: Depositphotos/ chalabala

Na njega je pokušan atentat 2019. godine, prenosi portal Nova.rs

Policija je na biciklu u ulazu pronašla mobilni telefon oblepljen izolir trakom, iz kog su virile žice, a koji je verovatno trebalo da posluži za aktiviranje eksplozivne naprave, objavio je portal.

U novosadskoj policiji za sada se nisu zvanično oglašavali povodom incidenta, sem što je potvrđeno da je pronađen "oblepljen telefon sa žicama" i da je u toku dalja provera.

Nakon detaljne pretrage, policija je uklonila sumnjivi predmet, odnela bicikl, a uzeti su i snimci kamera sa video nadzora, kako bi se utvrdilo kada je telefon zalepljen za bicikl i ko ga je uneo u zgradu. Eksploziv još nije pronađen.

Na Bogdanovića je već na sličan način pokušan atentat u maju 2019. godine, kada mu je na istoj adresi postavljen eksploziv pod automobil. Tada je eksplozivna naprava bila postavljena ispod sedišta njegovog džipa, i daljinski je aktivirana u momentu kada je izlazio sa parkinga.

Bogdanović je u ekpoloziji teško povređen, zbog čega mu je amputirana leva noga.

Eksplozija je tada oštetila još devet automobila i nekoliko lokala u blizini, na kojima su od detonacije popucali izlozi.

Bogdanović je bivši radnik novosadske policije i nekadašnji komesar za bezbednost FK Vojvodina.

On je bio ranjen 3. novembra 2014. godine sa dva metka, u centru Novog Sada, posle čega je penzionisan.

Protiv Bogdanovića i još četvorice u toku je sudski postupak zbog pokušaja otmice Gorana Cvijetića (42) iz Budisave, za koga, kako su izjavili u sudu, sumnjaju da ima veze sa ubistvom novosađanke Teodore Kaćanski, inače devojke Nenada Stevića, takođe jednog od optuženih za pokušaj otmice, podseća Nova.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: