"Sloboda ima ime, to je Račak"

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj na 22. godišnjicu događaja u Račku, odao je počast stradalima, ispred Memorijalnog kompleksa u tom mestu.

Izvor: B92

Petak, 15.01.2021.

11:08

EPA-EFE Valdrin Xhemaj

"Istina je da sloboda ima ime, to je Prekaz, to je Račak, ima grobove i patnju i bol svih onih čiji su najvoljeniji bili osnova slobode Kosova. Večna slava", rekao je kratko Haradinaj.

Inače, događaj u selu Račak, na oko 40 kilometara južno od Prištine, 15. januara 1999. godine, kada je u sukobu srpske policije sa pripadnicima OVK ubijeno 45 Albanaca, i dalje izaziva brojne kontroverzne reakcije, jer je ovaj oružani obračun ubrzo zatim iskorišćen kao povod za bombardovanje SR Jugoslavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: