Filomena zaledila Španiju, a šta li će tek uraditi Srbiji? FOTO/VIDEO

Prošlog vikenda Filomena je Španiji donela nezapamćene snežne padavine. U nevremenu su poginule najmanje četiri osobe, dok je saobraćaj bio potpuno blokiran.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2021.

14:23

Filomena zaledila Španiju, a šta li će tek uraditi Srbiji? FOTO/VIDEO
FOTO: Profimedia

Vojska i spasilačke službe izvukle su čak 1.500 ljudi iz automobila koji su ostali zavejani na putevima, aerodrom i brojne saobraćajnice u gradu bile su potpuno zatvorene. Otkazano je najmanje 50 letova.

Prilikom katastrofalnog vremena, muškarac i žena udavili su se u nabujaloj reci koja je progutala njihov automobil kod Malage, dok je na istoku zemlje jedan beskućnik umro od smrzavanja. U gradu Zarzeleju, severozapadno od Madrida, pod snegom je pronađen mrtav 54-godišnji muškarac.
Foto: Tanjug/AP Photo/Paul White
U Kanada Realu, najvećem divljem naselju u zapadnoj Evropi, stanovnici su palili logorsku vatru kako bi se ugrejali, jer se temperatura spuštala i do rekordnih minus 36 stepeni.
Foto: Tanjug/AP Photo/Andrea Comas
Škole i univerziteti u Madridu bili su zatvoreni, a odložene su bile i fudbalske utakmice, među kojima i derbi Primere Atletiko Madrid - Atletik Bilbao, koji je trebalo da se održi 9. januara. Ministar unutrašnjih poslova Španije Fernando Grande Marlaska pozvao je građane da ne izlaze bez preke potrebe iz domova.

"Suočavamo se sa najsnažnijom olujom u poslednjih 50 godina", naglasio je ministar.
Foto: Reuters
Ova snežna mećava smatra se najvećom u Madridu od 1971. godine, navela je meteorološka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: