Pelosi: Želim kazne od 10.000 dolara

Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi želi da uvede kazne do 10.000 dolara za poslanike koji budu odbili da prođu kroz skeniranje na oružje.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.01.2021.

09:16

Pelosi: Želim kazne od 10.000 dolara
Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Ta odluka se donosi zbog nereda koji su nastali 6. januara kada su Trampove pristalice upale u Kongres.

Metalni detektori su postavljeni na ulazu u Dom u utorak uveče kada su kongresmeni raspravljali o opozivu Trampa zbog upada u Kapitol, nakon čega je stradalo pet osoba.

Nekoliko republikanaca je vidjeno kako zaobilaze metalne detektore, dok su se drugi žalili zbog čega su postavljeni, preneo je Rojters.

Pelosi je najavila da kada se demokratska većina vrati u Dom nakon 21. januara, izglasaće mandatne kazne za kongresmene koji ne žele da poštuju pravila - 5.000 dolara za prvi prekršaj i 10.000 dolara za drugi prekršaj i taj iznos će im biti odbijen od plate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: