Izglasan opoziv, ali - Tramp ostaje predsednik do 20. januara

Donald Tramp ostaće predsednik do 20. januara i inauguracije Džoa Bajdena, jer je Senat, koji treba da potvrdi odluku, na pauzi koja će trajati do 19. januara.

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2021.

23:11

Izglasan opoziv, ali - Tramp ostaje predsednik do 20. januara
Ilustracija: EPA/ MICHAEL REYNOLDS

Mič Mekonell, vođa republikanaca koji imaju većinu u Senatu, ne namerava da pristane na zasedanje tim povodom „gotovo sigurno“ do 19. januara, objavio je Mekonelov porptarol Dag Anders na Tviteru.

Njegov odgovor objavljen je tokom sednice Predstavničkog doma na kojoj je usvojena inicijativa za opoziv Donalda Trampa.

Demokrate su navele da su spremne da proslede opoziv Senatu na odlučivanje tokom ove sedmice, ali je Andres najavio da sednica sigurno neće biti održana do 15. januara, a „gotovo sigurno“ ni do 19. januara, dan pred inauguraciju Bajdena.

Tako će opoziv Donalda Trampa u Senatu moći da bude razmatran tek kada mu istekne mandat predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: