Petković sutra na KiM obilazi domaćinstva ugrožena poplavom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, obići će sutra poplavljena područja i domaćinstva koja su pretpela štetu u poplavama na KiM.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.01.2021.

22:22

Petković sutra na KiM obilazi domaćinstva ugrožena poplavom
Foto: Depositphotos/lajo_2

Petković će u opština Kosovska Kamenica, u selu Berivojce, na mestu gde je bujica odnela put, razgovarati sa meštanima koji su u toku poplava ostali i bez električne energije.

Potom će se u selu Donje Močare sastati sa meštanima sela, kojima je bujica odnela most. Pri tome su 34 domaćinstva ovog sela ostala odsečena od ostalog dela Kosovske Kamenice.

U Ranilugu će direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju obići devetočlanu porodicu Ristić i šestočlanu porodicu Tomić, čija su domaćinstva pretrpela velike štete u poplavama.

U Šilovu, u opština Gnjilane, Petković će posetiti porodice Kostić i Božanović sa kojima će razgovarati o potrebnoj pomoći, nakon šteta koje je ostavila poplava.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju će u opština Lipljan,

u selu Lepina, posetiti porodicu Ničić, koja je pretpela velike štete u poplavi, a potom obići poplavLjena područja u ulicama Đure Jakšića i Fruškogorskoj.

U opština Gračanica, u ulici Stefana Dečanskog, Petković će razgovarati sa građanima i upoznati se sa trenutnim problemima sa kojima se suočavaju nakon povlačenja vode.

Potom će u selu Donja Gušterica obići višečlanu porodicu Savić, sa kojom će razgovarati o problemima koji su nastali nakon povlačenja vode.

U opština Kosovo Polje, on će obići poplavljeno selo Kuzmin, u kome su poplave ostavile velike posledice.

Kasnije će u opština Zvečan, direktor Kancelarije za KiM posetiti porodicu Zdravković u Velikom Rudaru kojoj su poplavljene obe kuće sa okućnicom i plastenici.

U Grabovcu Petković će posetiti porodicu Časlava Živkovića i druge porodice iz iste ulice. Pored poplavjjenih kuća, predviđen je i obilazak poplavLjenih plastenika Udruženja "Majka devet Jugovića", koje snabdeva Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji, navela je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: