Pronađen nestali skijaš na Staroj planini FOTO

Mladić, skijaš star 22 godine, iz Knjaževca, pronađen je živ rano jutros sa pirotske strane planine, potvrdili su u Policijskoj upravi u Zaječaru.

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2021.

19:42

Pronađen nestali skijaš na Staroj planini FOTO
Foto: GSS

On je juče oko 15 sati otišao da se skija na skijalištu Babin zub na Staroj planini, odakle mu se izgubio trag.

Mladića su pronašli spasioci GSS u blizini sela Zaskovci nakon pretrage terena koja je trajala nešto više od 12 sati, u kontinuitetu.

U akciji spasavanja, pored spasilaca GSS-a, učestvovali su pripradnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, instruktori skijanja, pripadnici granične policije i meštani.

Granična policija je teren pretraživala dronovima i termalnim kamerama, a gusta magla i sneg koji je noćas počeo da pada su znatno otežavali pretragu, navodi se u saopštenju.

GSS Srbije je dobrovolјna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilј pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima, "spasiti lјudski život, pomoći čoveku u nevolјi, osnovni je zadatak ove službe".

U svojim redovima služba ima lekare, doktore nauka, inženjere, pripadnike vojske, specijalnih jedinica policije, studente...
Foto: GSS

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: