Problem Bogoslovskog fakulteta na dnevnom redu sledeće sednice Senata

Radna grupa Univerziteta u Beogradu nije uradila platformu koja će rešiti neusaglašenosti statuta Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta i statuta Univerziteta.

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2021.

15:51

Problem Bogoslovskog fakulteta na dnevnom redu sledeće sednice Senata

Zbog toga se Bogoslovski fakultet nije našao na dnevnom redu današnje sednice Senata, jer o nacrtu dokumenta koji je trebalo da bude predstavljen nisu prodiskutovali svi članovi Radne grupe, kaže rektorka prof. Ivanka Popović.

"Radna grupa nije uspela da se sastane do kraja prošle godine. Očekujem da će se sastati u januaru mesecu, tako da ćemo na februarskoj sednici Senata razgovarati o platformi kako bi se prevazišli problemi koje imamo", rekla je Popovićeva.

Neusaglašernosti statuta postale su vidljive kada je Pravoslavno bogoslovski fakultet doneo odluku da se prof. Rodoljubu Kubatu zabrani obavljanje poslova na akademskim studijama, jer je Sinod SPC povukao blagoslov, sa odlukom da profesoru ne može biti obezbeđeno da obavlja druge poslove na fakultetu.

Popovićeva se zahvalila svim članicama Univerziteta u Beogradu koje su se odazvale na javni poziv za solidarnost sa profesorom Rodoljubom Kubatom.

"Odziv je bio odličan i imamo nekoliko mogućnosti vezano za privremeno angažovanje profesora, ali o tome ćemo više pričati na februarskoj sednici Senata. Verujem da ćemo zajedničkim snagama uspeti da razrešimo taj problem", navela je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: