"Gospodine Abazoviću, da li to znači..." FOTO

Radovan Kovačević, savetnik člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i portparol, reagovao na novu izjavu Dritana Abazovića.

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2021.

11:30

EPA-EFE/ Boris Pejovic

Potpredsednik Vlade Crne Gore je, kako podseća Klix.ba, rekao da vlada te države nije uputila čestitku povodom neustavnog dana RS i da poštuje BiH i načela dobrosusedskih odnosa.

"Za nas postoji Dan Republike Bosne i Hercegovine, poštujući sve ono što su međunarodna načela i što je jednostavno neka uobičajena praksa dobrosusedskih odnosa, ali generalno i međunarodne politike", rekao je Abazović za Al Džaziru Balkan.

Kovačević je na Tviteru upitao Abazovića da li ovo znači da smatra da RS i njeni građani i institucije ne zaslužuju poštovanje.

"Bilo bi dobro da znate da ne postoji republika BiH, da ne postoji dan BiH, niti bilo koji praznik BiH. Tako biste već pokazali poštovanje!", napisao je Kovačević na Tviteru.

Rasprava inače traje od kako je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić predsednici entiteta BiH Republika Srpska Željki Cvijanović neslužbeno čestitao Dan RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: