Funkcioneri SNS osudili nove pretnje Vučiću

Više funkcionera SNS osudilo je danas nove pretnje koje su putem Instagrama upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovom sinu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.01.2021.

20:34

Funkcioneri SNS osudili nove pretnje Vučiću

Oni su od nadležnih organa zatražili da hitno reaguju i procesuiraju osobe koje se kriju iza određenih profila na društvenim mrežama.

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović ukazala je da se neslaganje sa nečijom politikom iskazuje na izborima, a ne tako što ćete upućivati najružnije reči i pretiti članovima nečije porodice.

Član Predsedništva SNS Milosav Miličković, kaže da je zgrožen najnovijim pozivima na linč i apeluje na pristojnu i modernu Srbiji da ovakve ispade najoštrije osudi, ocenjujući da je "gola mržnja prema Vučiću, kojom se vode Ðilasovci", dovela do toga da su pozivi na ubistvo i priželjkivanje smrti svakodnevnica.

Član Predsedništva SNS Aleksandar Jovičić rekao je da ukoliko vinovnici ovako strašnih pretnji ne budu završili iza rešetaka biće to loša poruka za sve normalne građane Srbije koji se gnušaju od ovakvih stvari.

Član Glavnog odbora SNS i narodni poslanik Aleksandar Marković izjavio je da je neveverovatno do koje mere ide ludilo koje ispoljavaju oni koji mrze Aleksandra Vučića i da se bolesne pretnje i najmostruoznije uvrede uvek pojave nakon objavljivanja pozitivnih i dobrih vesti za Srbiju.

Član Glavnog odbora SNS Petar Petković ocenio je da su monstruozne pretnje pokazatelj kako se lako atmosfera mržnje i netrpeljivosti koju u javnosti stvara deo opozicije preliva i na društvene mreže i postaje oružje u rukama sumnjivih pojedinaca.

Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS i narodni poslanik pozvao je nadležne institucije da reaguju i tako zaštite njegova osnovna ljudska prava i to ne kao predsedniku, već kao građaninu Srbije.

Član Gradskog odbora SNS Beograda Slavko Gak poručio je da je potrebno da celo društvo još jednom glasno ponovi - "ne nasilju i ne mržnji", a članica GrO Nataša Stanisavljević ukazala da je nedopustivo konstantno napadanje dece predsednika Vučića na najgori i najogavniji način.

Ivana Tomić Ilić, članica GO SNS navela je da oni koji upućuju pretnje i oni po čijem nalogu to rade, stvaraju atmosferu straha i panike među građanima Srbije.

Članica GrO SNS Sonja Božović istakla je da se SNS od svog osnivanja zalaže za borbu protiv svakog vida nasilja i smatra da je neophodno sprečiti i sankcionisati verbalno nasilje koje je prisutno na društvenim mrežama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: