Nova radikalska vulgarnost i Šami

Tomislav Nikolić opsovao je za govornicom Skupštine SCG; predsednik Zoran Šami samo ga je opomenuo dozvolivši mu da nastavi.

Izvor: B92

Petak, 28.10.2005.

17:02

Default images

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić, reagujući na izlaganje ministra spoljnih poslova Vuka Draškovića, koji se zalagao za ratifikaciju potpisanog sporazuma o tranzitu trupa NATO-a, obratio se sa govornice narodnim predstavnicima SCG sledećim rečima: "I ovakvo govno ste vi izabrali za ministra".

Salom se prolomio aplauz, a predsednik Skupštine Zoran Šami reagovao je rečima "To stvarno nema smisla". Tomislav Nikolić nakon toga je nesmetano nastavio izlaganje. Šami je naknadno zamolio poslanike da se pristojno ponašaju dok se obraćaju ili govore o drugim poslanicima.

Nije umesno da komentarišem istupe poslanika SRS-a

Predsednik Skupštine Srbije i Crne Gore Zoran Šami izjavio je da bez obzira šta lično misli o nastupu poslanika Srpske radikalne stranke za skupštinskom govornicom, "nije umesno da komentariše njihove istupe pošto tačka dnevnog reda o kojoj se raspravlja nije završena".

Upitan da li kao predsednik skupštine može da kazni poslanike ukoliko se neprimereno ponašaju, Šami je potvrdio da je poslovnikom predvidjena takva mogućnost i podsetio da je na prethodnoj sednici dva puta isključio mikrofon poslanicima za govornicom.

Skupštinskim poslovnikom predvidjeno je da predsednik može da izrekne opomenu poslaniku, izmedju ostalog, i ako upotrebljava psovke i uvredljive izraze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: