Novi slučaj zlostavljanja deteta

Dviopogodišnji DM, preminuo je pre tri dana, usled zadobijenih teških telesnih povreda, preloma lobanje i oštećenja mozga.

Izvor: B92

Petak, 28.10.2005.

15:22

Default images

Zbog sumnje da je dete umrlo od zlostavljanja i zanemarivanja, policija je istražnom sudiji privela dečakovog dedu Stevana Mirosavljevića, majku Svetlanu Mirosavljević, kao i njenog nevenčanog supruga Ramiza Osmanija, navodi se u saopštenju MUP-a.

MUP je saopštio da postoji osnovana sumnja da su četrdesetpetogodišnji Stevan Mirosavljević i tridesettrogodišnji Ramiz Osmani, dečaku naneli teške telesne povrede, zbog čega je DM u ponedeljak 24. oktobra primljen na dečju kliniku u Tiršovoj, a preminuo, kako se navodi u saopštenju, dan kasnije u ranim jutarnjim satima, u Urgentnom centru.

Dvadesetšestogodišnja Svetlana Mirosavljević, dečakova majka privedena je zbog osnovane sumnje da je zanemarivala i zlostavljala maloletno lice. Niko od komšija porodice Mirosavljević, u naselju Galenika, nije želeo da daje bilo kakve izjave. Ni baba preminulog deteta nije htela da razgovara sa ekipom B92. 

U resornom centru za socijalni rad u Zemunu danas se niko u popodnevnim satima nije javljao, te se ne zna da li je prethodno evidentiran slučaj zlostavljanja deteta u porodici Mirosavljević.

U nadležnom ministarstvu nisu imali informaciju a dežurni lekar u Tiršovoj bio je u operacionoj sali. U MUP-u, zbog istrage, nisu mogli da kažu ništa više o ovom dogadjaju, tako da nije bilo mogućno proveriti nezvaničnu informaciju da je dvoipogodišnji DM krajem septembra, već bio u bolnici u Tiršovoj zbog povreda. Majka deteta tada je, navodno rekla da je dete palo sa stola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: