Ostavke "pljušte" VIDEO

Spisak zvaničnika koji napuštaju administraciju predsednika Donalda Trampa u znak protesta zbog nasilja na Kapitol hilu produžen je danas za još neka imena

Izvor: Tanjug

Petak, 08.01.2021.

08:45

Ostavke
EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Ostavku je posle ministarke saobraćaja Elen Čao podnela i ministarka prosvete Betsi de Vos.

Čao, supruga lidera republikanaca u Senatu Miča Mekonela, rekla je da je upad rulje na Kapitol hil "za nju toliko zabrinjavajući da ne može to da posmatra sa strane",

U pismu Trampu i ministarka De Vos rekla je da je napad na Kapitol hilu beskrupulozan, prenosi Rojters.

"Nesumnjiv je uticaj Vaše retorike na situciju i to je tačka preokreta za mene", poručila je ona Trampu u obrazloženju ostavke.

U međuvremenu je još četvoro visokih savetnika Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće podnelo je ostavku.

Ostavku su dan nakon nereda, između ostalih, podneli i Stefani Grišam, šefica kabineta prve dame Melanije Tramp i bivša sekretarka Bele kuće za odnose s medijima, sekretarka Bele kuće za socijalna pitanja Riki Niseta, kao i zamenica pres službe Bele kuće Sara Metjus.

Načelnik policije na Kapitol Hilu Stiven Send podneo je juče ostavku nakon kritika koje su mu upućene zbog nespremnosti da se obračuna sa nasilnim demonstrantima u napadu usredu na Kongres, prenosi CNN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: