Novi gradonačelnik Banjaluke prvog dana tražio da se vrati 50 službenih automobila FOTO

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković (PDP) danas je preuzeo dužnost od svog prethodnika Igora Radojičića (SNSD).

Izvor: B92

Četvrtak, 24.12.2020.

21:02

Default images

Kako je najavio, “više ništa neće biti isto”.

Stanivuković je već prvog svog dana učinio prvi korak zatraživši da svi koji koriste službene automobile grada Banjaluke ih vrate i njemu predaju ključeve.

Svi ključevi od preko 50 službenih automobila vraćeni su u 16 časova, na moj zahtev, u prostorije Kabineta gradonačelnika. Niko više nema pravo da službene automobile koristi u privatne svrhe kao što je to do sada bio slučaj", naveo je Stanivuković na Fejsbuku.

Kako je napisao, preko 70 posto službenih automobila godinama nije bilo na parkingu ispred Gradske uprave, nakon radnog vremena.

"Donećemo Odluku da svi službeni automobili moraju biti obeleženi i ona je spremna, a spreman je i novi Pravilnik o upotrebi ovih vozila. Među ovim ključevima nalaze se automobili u vrednosti od preko 100.000 KM, koje ćemo prodati, jer za građane Banje Luke postoje prioritetnije stvari. Rasipničkom ponašanju moramo stati u kraj, a ovo je samo prvi korak u tom naumu, večeras donosimo još niz odluka", objavio je Stanivuković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: