"Postoje važnije stvari u životu od skijanja"; "Napad na jednog od nas je napad na sve nas" VIDEO

Imunolog dr Srđa janković rekao je da se ne može govoriti da povećani broj novozaraženih ide u prilog kolektivnom imunitetu.

Izvor: B92, TV Prva

Utorak, 08.12.2020.

09:45

Foto: Printskrin, TV Prva

"Studija na početku jeseni je dala procenu od oko 20 odsto imunih, ali sad nemamo vremena da radimo studije. Pošto se svako pojačano zaražavanje plaća i ljudskim životima, ne možemo govoriti da to bilo kako pomaže", naglasio je Janković tokom svog gostovanja na TV Prva.

Kada su u pitanju oboleli zdravstveni radnici, kaže da se podaci menjaju stalno.

"Sigurno je značajan broj, kao i u ostalim profesijama. Treba da budemo solidarni", naglasio je.

Kada su u pitanju mere, kaže da se nadaju zaravnjenju krive, ali da će, ukoliko se to ne dogodi, biti razmatrano šta dalje može da se učini.

"Mi insistiramo pre svega na distanci i zaštiti. Sva okupljanja koja nisu apsolutno neophodna ne treba ni da se održe. Postoje važnije stvari u životu nego što je skijanje", rekao je Janković.

Kaže da skok novozaraženih za praznike zavisi od toga kako ćemo praznovati.

"Ja bih da praznujemo u svojim srcima i da slavimo to što nismo nikog zarazili", rekao je dr Janković.

Navodi da će se život vratiti kada pandemija počne da jenjava. Iako niko ne zna kada će se to desiti i kakva će ta nova normalnost biti, nada se da će to biti u toku 2021. godine.

Kaže i da tamo gde se pojave zaraze u školama i vrtićima, prelazi se na onlajn nastavu. Što se tiče otpornosti dece, rekao je da ćemo konačne odgovore na to dobiti tek za nekoliko godina kad se budu radile studije.

Dodaje i da niko ne treba da misli da je potpuno zaštićen, iako osobe koje nemaju neke na primer hronične bolesti imaju manji rizik.

Što se tiče neprijatnosti koje doživljavaju, Janković kaže da on lično nije imao tih iskustava, ali da svi članovi medicinskog dela Kriznog štaba stoje zajedno i solidarno.

"Napad na jednog od nas je napad na sve nas", zaključio je.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: