Iranski vrhovni vođa preneo ovlašćenja na sina u jeku sukoba sa Izraelom i SAD

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei preneo je ovlašćenja na sina jer su se pojačale zabrinutosti zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Izvor: RTS

Subota, 05.12.2020.

15:14

Iranski vrhovni vođa preneo ovlašćenja na sina u jeku sukoba sa Izraelom i SAD
Depositphotos/dbajurin

Vest o prenosu ovlašćenja saopštio je iranski novinar Mohamed Avaz na Tviteru kao ključni politički potez, pozivajući se na izvore u zemlji, prenosi Njuzvik.

"Iranski izvori govore o pogoršanju zdravlja iranskog lidera Hamneija od sinoć kao i da su osobe bliske Hamneiju ovog puta veoma zabrinute za njegovo zdravstveno stanje", napisao je novinar arapskim pismom.

Avaz je napisao da je Hamnei preneo ovlašćenja na sina Mojtabi Hamneija.

"Iranski predsednik Hasan Rohani trebalo je da se sastane u petak sa iranskim liderom Hamneijem, ali je sastanak otkazan zbog pogoršanja zdravstvenog stanja Hamneija", napisao je Avaz.

Avaz je dalje objasnio da uzrok lošeg zdravlja vrhovnog vođe nije poznat, ali je sugerisao da bi to moglo biti zbog raka prostate.

Politički i verski lider Irana, ako je vest tačna, odlazi sa vlasti usred pojačanih tenzija između Irana i Izraela nakon ubistva iranskog nuklearnog naučnika koje se dogodilo 27. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: