Jedan od najvećih narko-dilera na Balkanu osuđen na četiri godine zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na četiri godine zatvora Čeda Kalića (30) zbog trgovine narkoticima.

Izvor: Tanjug

Petak, 04.12.2020.

16:05

Jedan od najvećih narko-dilera na Balkanu osuđen na četiri godine zatvora
Ilustracija: Depositphotos Kuzmafoto

Shodno presudi biće mu oduzeta droga i novac koji su pronađeni kod njega prilikom hapšenja.

Ovom presudom potvrđena je presuda Višeg sida u Beogradu kojom je Kalić zimus osuđen zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, objavio je Apelacioni sud.

Sud mu je izrekao i meru oduzimanja 737 grama heroina, 954 grama kanabisa, 97.500 dinara i 500 evra, koji su mu zaplenjeni prilikom hapšenja.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je pravilno prvostepeni sud kao olakšavajuće okolnosti za Kalića cenio to što do sada nije osuđivan i njegove porodične prilike, dok otežavajuće okolnosti nije našao.

Kalić je bio uhapšen 8. juna 2019. u Beogradu, a policija je tada saopštila da se sumnja kako je duže vreme heroin i marihuanu nabavljao iz Crne Gore, a prodavao na teritoriji Beograda.

Za njega mediji pišu da je bratanac Safeta Kalića, poznatijeg kao Sajo iz Rožaja, koji je bio pominjan kao jedna od žrtava zemunskog kriminalnog klana, ali i da su ga policije u regionu označile kao jednog od najvećih narko-dilera na Balkanu i nekadašnjim "ekskluzivnim" snabdevačem zemunskog klana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: