Stano: Pregovarači Beograda i Prištine u četvrtak u Briselu

Portparol EU Peter Stano potvrdio je za Tanjug da će se 10. decembra u Briselu nastaviti razgovori delegacija Beograda i Prištine na tehničkom nivou.

Izvor: B92

Petak, 04.12.2020.

12:40

Stano: Pregovarači Beograda i Prištine u četvrtak u Briselu
Ilustracija: Depositphotos/ borkus

"Ideja je da se sledećeg četvrtka u Briselu uživo sastanu glavni pregovarači", poručio je Stano.

Na pitanje Tanjuga o detaljima i agendi sastanka, Stano kaže da će agenda sastanka biti objavljena nekoliko dana pre samog sastanka.

Stano nije odgovorio na pitanje šta je EU, kao glavni posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, uradila kako bi vratila Prištinu na razgovore o implementaciji sporazuma o Zajednici srspkih opština.

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kaže da se trenutno razgovara o međusobnim potraživanjima i imovini.

On je ocenio da je pred dijalogom Beograda i Prištine "dug i kriviudav put".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: